ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

Kérjük, figyelmesen olvassa el ezt az oldalt a weboldal használata előtt. Fenntartjuk magunknak a jogot arra, hogy a felhasználási feltételek részeit saját belátásunk szerint és a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően megváltoztassuk, módosítsuk, kiegészítsük vagy eltávolítsuk. Kérjük, hogy rendszeresen ellenőrizze, hogy ezek a feltételek megváltoztak-e. A legutolsó frissítés 2018. május 25-én történt.

Felhasználási feltételek

Ennek a weboldalnak az összes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A STADLBAUER MARKETING + VERTRIEB GMBH vagy annak leányvállalatai kifejezetten engedélyezik az összes adat magánjellegű, nem kereskedelmi célú felhasználását, kivéve az interneten keresztül történő nyilvános felhasználást. Bármilyen formában történő kereskedelmi felhasználáshoz ki kell kérni a STADLBAUER MARKETING + VERTRIEB GMBH vagy annak leányvállalatai előzetes írásbeli hozzájárulását. Az engedélyezett felhasználás esetén a STADLBAUER MARKETING + VERTRIEB GMBH vagy leányvállalatai szerzői jogait kifejezetten fel kell tüntetni. A tartalom, különösen a szerzői jog által védett tartalom semmilyen módon sem változtatható meg, és annak címét vagy a szerzői jog megjelölését nem szabad megrövidíteni, kiegészíteni vagy más módon megváltoztatni és lefordítani. Ezeknek a felhasználási feltételeknek a megsértése esetén a STADLBAUER MARKETING + VERTRIEB GMBH vagy annak leányvállalatai többek között jogosultak jogorvoslati igényt benyújtani, a jogsértés megszüntetését kérni, továbbá megfelelő kompenzációs és kártérítési igényt, valamint a nyereségre vonatkozó követelést érvényesíteni. Weboldalainkon az Ön személyes adatainak kezeléséért a Stadlbauer Marketing + Vertrieb GmbH vállalat felelős. A Stadlbauer Marketing + Vertrieb GmbH adatai megtalálhatóak az Impresszum.

Adatvédelem

Nagyon komolyan vesszük az Ön személyes adatainak védelmét. Az Ön személyes adatait a vonatkozó adatvédelmi jogszabályoknak és a jelen adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelően kezeljük. Weboldalunk használata általában személyes adatok megadása nélkül lehetséges. Amennyiben oldalainkon személyes adatokat (például név, cím vagy e-mail-cím) gyűjtünk, ezek megadása lehetőség szerint mindig önkéntes alapon történik.

Adatakezelő, címzett

Az Ön személyes adatait a szolgáltatásaink biztosításában számunkra támogatást nyújtó szerződéses partnerek segítségével kezeljük (pl. honlap-, e-mail-hírlevél küldő, készletgazdálkodási rendszer-, tartalomkezelő rendszer-, boltrendszer- és pénzforgalmi szolgáltatók, webes ügynökségek). Ezek a szerződéses partnerek kötelesek az Ön személyes adatait a legszigorúbb védelmet biztosítva kezelni, és azokat a szolgáltatásaink nyújtásán kívül más célból nem kezelhetik. Az Ön személyes adatait csak gazdasági szolgáltatók felé továbbítjuk, pl. bankok felé (az Önnek címzett átutalások érdekében), adótanácsadók felé (ha Ön a könyvelésünkben megjelenik), szállítási szolgáltatók felé (ha valamint elküldünk Önnek), stb. A webáruházunkban leadott azon megrendelések esetén, ahol a fizetés utánvétellel történik, Ön hozzájárulását adja, hogy a személyes adatait, nevezetesen a teljes nevét, születési dátumát és címét az Ön hitelképességét megvizsgáló payolution GmbH vállalatnak átadjuk a lehetséges nem fizetések kockázatának korlátozása érdekében. Ön bármikor visszavonhatja az erre az adattovábbításra vonatkozó hozzájárulását. Ha további információra van szüksége arról, hogy a payolution GmbH milyen Önre vonatkozó személyes adatokat tárol, kérjük, forduljon ehhez a céghez. Az ehhez szükséges kapcsolatfelvételi adatok megtalálhatóak a Payolution weboldalon.

Kapcsolatfelvételi űrlap

A weboldalunkon üzenetküldésre és kapcsolatfelvételre szolgáló űrlapok találhatók, amelyeken keresztül Ön felveheti a kapcsolatot a cégünkkel. Az ezeken megadott személyes adatokat kizárólag a kapcsolatfelvétel feldolgozására használjuk fel. Szükséges lehet azonban, hogy ezeket az adatokat a szállítási szolgáltatóinknak továbbítsuk. Az adatok további feldolgozása összeegyeztethető az eredeti feldolgozás céljával. Az űrlap elküldése csak az adatvédelmi szabályok elfogadásával lehetséges. A személyes adatok megadására Önnek nincs jogszabályi vagy szerződéses kötelezettsége. A személyes adatok megadásától való tartózkodás azonban azzal a következménnyel jár, hogy az üzenetét nem tudja hozzánk az űrlapon keresztül eljuttatni és mi azt nem tudjuk feldolgozni. Ön jogosult a személyes adatainak felhasználását írásban bármikor megtiltani. Megtiltás esetén az Ön személyes adatait nem fogjuk tovább kezelni.

Regisztrációs űrlap

A regisztráció elküldése után a szerződés teljesítése céljából az adatvédelmi tisztviselő kezeli a megadott adatokat. A személyes adatok megadására Önnek nincs jogszabályi vagy szerződéses kötelezettsége. Az adatok megadásától való tartózkodás azonban azzal a következménnyel jár, hogy a regisztráció meghiúsul.

Webáruház

A webáruházunkban leadott megrendelés esetén Ön kiválaszthatja, hogy vendégként rendeli meg a terméket vagy ügyfélfiókot hoz létre. Egy megrendeléshez nem szükséges regisztráció. A személyes ügyfélfiókot az Ön által választott jelszó védi, ami ugyanakkor az ügyfélfiók hitelesítésére szolgál. Mindenképpen szükséges, hogy Ön megadja a teljes nevét, lakcímét és e-mail-címét. Ezeket az adatokat Ön bármikor aktualizálhatja, ahogyan az ügyfélfiókot is megszüntetheti. A webáruház keretében a jogszabály szerint meghatározott adatvédelmi tisztviselő kezeli az Ön által megadott adatokat és az Ön által kiválasztott termékekre vonatkozó információkat a megrendelés teljesítése, a szerződés megkötése, a szerződés teljesítése, valamint az esetleges szerződéses kötelezettségek teljesítése érdekében, a szerződéskötés előtt az Ön által kezdeményezett szerződés előtti kapcsolat, a szerződéskötés után pedig a megkötött szerződés alapján. A nem regisztrált felhasználók bevásárlókosarai 1 hónap után törlődnek. A regisztrált felhasználók ügyfélfiókjai addig maradnak meg, amíg azt a felhasználó nem törli. A szerződéses adatokat a szerződést követő lehetséges kötelezettségek elévüléséig kezeljük. A személyes adatok megadására Önnek nincs jogszabályi vagy szerződéses kötelezettsége. Azok megadása azonban a szerződéskötéshez szükséges. A személyes adatok megadásától való tartózkodás azzal a következménnyel jár, hogy a szerződéskötés meghiúsul. Az adatokat direkt marketing célból hozzájárulást nem igénylő formákban, pl. címzett postai reklámküldés, ennek megtiltásáig a későbbiekben is kezeljük az eredeti adatkezelési célokkal összeegyeztethető módon és ugyanazon a jogalapon. Ebben az esetben az adatokat továbbítjuk a küldéssel megbízott szolgáltatónak. Ön jogosult a személyes adatainak direkt marketing célú felhasználását írásban bármikor megtiltani. Megtiltás esetén az Ön személyes adatait nem fogjuk tovább direkt marketing céljára felhasználni.

Nyereményjátékok

Ha Ön részt vesz egy általunk szervezett nyereményjátékban, hozzájárul ahhoz, hogy a megadott személyes adatait a jogszabály szerint meghatározott adatvédelmi tisztviselő a nyereményjáték lebonyolítása céljából a részvétel által létrejött nyereményjáték-szerződés jogalapján a nyereményjáték lezárásáig kezelje. A személyes adatok megadására Önnek nincs jogszabályi vagy szerződéses kötelezettsége. Azok megadása azonban a nyereményjátékon való részvételhez szükséges. A személyes adatok megadásától való tartózkodás azonban azzal a következménnyel jár, hogy Ön a nyereményjátékon nem vehet részt. Az adatokat direkt marketing célból hozzájárulást nem igénylő formákban, pl. címzett postai reklámküldés, ennek megtiltásáig a későbbiekben is kezeljük az eredeti adatkezelési célokkal összeegyeztethető módon és ugyanazon a jogalapon. Ebben az esetben az adatokat továbbítjuk a küldéssel megbízott szolgáltatónak. Ön jogosult a személyes adatainak direkt marketing célú felhasználását írásban bármikor megtiltani. Megtiltás esetén az Ön személyes adatait nem fogjuk tovább direkt marketing céljára felhasználni.

Linkek

Weboldalaink más szolgáltatók weboldalaira mutató hivatkozásokat (LINKEK) tartalmaznak. Az ezeken a hivatkozásokon (LINKEKEN) keresztül elérhető harmadik féltől származó tartalmakért a STADLBAUER MARKETING + VERTRIEB GMBH vagy annak leányvállalatai nem felelősek. A harmadik féltől származó ajánlat jogszerűségét a link első beágyazásának alkalmával ellenőrizzük. Csak akkor törlünk egy hivatkozást (LINKET), ha megállapítjuk vagy tájékoztatást kapunk arról, hogy az azon keresztül elérhető ajánlat jogszabályba ütköző tartalmat hordoz, és amennyiben a törlés technikailag lehetséges és ésszerű.

E-mail-hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozáskor az adatvédelmi szabályokra vonatkozó jelölőnégyzet bejelölésével Ön hozzájárul az Ön által megadott személyes adatoknak a termékeinkről, akcióinkről, újdonságainkról, nyereményjátékainkról, eseményeinkről, stb. tájékoztató e-mail-hírlevél küldése céljából végzett kezeléséhez. Az e-mail-hírlevelet a Stadlbauer Marketing + Vertrieb GmbH, Rennbahn Allee 1, 5412 Puch bei Hallein (Österreich), office@stadlbauer.at, +43(0)662/88921-0 az Ön hozzájárulása alapján annak visszavonásáig ill. az adatkezelés megtiltásáig küldi. A személyes adatok megadására Önnek nincs jogszabályi vagy szerződéses kötelezettsége. Az adatok megadásától való tartózkodás azonban azzal a következménnyel jár, hogy Ön nem kap e-mail-hírlevelet. A hírlevélküldéshez az úgynevezett dupla e-mail-megerősítéses (double opt-in) feliratkozást használjuk, azaz csak akkor fogunk Önnek e-mailben hírlevelet küldeni, miután kifejezetten megerősítette, hogy a hírlevél-szolgáltatást az Ön számára aktiválnunk kell. Ilyenkor küldünk Önnek e-mailben egy értesítőt, amelyben megkérjük, hogy az e-mailben található linkre kattintva erősítse meg a hírlevelünkre vonatkozó feliratkozási szándékát. Ön bármikor jogosult a hozzájárulását írásbeli értesítéssel vagy az e-mail-hírlevél leiratkozási linkjére kattintva visszavonni anélkül, hogy ez a visszavonásig tartó hozzájáruláson alapuló adatkezelés jogszerűségét befolyásolná. Hasonlóképpen tilthatja meg személyes adatainak direkt marketing célú kezelését. Megtiltás esetén az Ön személyes adatait nem fogjuk tovább e-mail-hírlevél formájú direkt marketing célra felhasználni. Ön továbbá jogosult az adatvédelmi hatóságnál panaszt tenni. További információért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailban.

Sütik

Ez a weboldal sütiket használ. A sütik felhasználóbarátabbá és hatékonyabbá teszik a weboldalakat a felhasználók számára. A süti egy kis szöveges fájl, amely információk tárolására szolgál. Egy weboldal meglátogatásakor a weboldal egy sütit helyezhet el a weboldal látogatójának a számítógépére. Ha a felhasználó később ismét felkeresi a weboldalt, a webhely az előző látogatás alkalmával lementett sütiből elolvassa az adatokat, és ezáltal meg tudja állapítani, hogy a felhasználó korábban meglátogatta-e a weboldalt és annak mely területei érdekelték őt a leginkább.

A sütibeállítások módosítása

A böngésző beállításai révén tudja a felhasználó meghatározni, hogy az hogyan kezelje a sütiket, és melyeket engedélyezze vagy tiltsa le. Az, hogy ezek a beállítások hol találhatóak, az adott böngészőtől függ. Az erre vonatkozó részletes információkat az Ön által használt böngésző Súgó menüpontjában találhatja meg. Ha valaki a sütik használatát korlátozza, előfordulhat, hogy nem használhatja ki teljesen az adott weboldal összes funkcióját.

A weboldalunkon használt sütik

Webjelzők

Weboldalunkon webjelzőket használunk. Ezek olyan kis grafikák, amelyek naplóadat-rögzítést és naplóadat-elemzést tesznek lehetővé, amit az online marketinghez szükséges statisztikai elekmzésekhez használunk fel. Weboldalunk meglátogatásakor ezt a kis grafikát egy szerver az interneten letölti, és a letöltést regisztrálja. Ezáltal a szerver működtetője láthatja, hogy mikor és hány felhasználó hívta le ezt a webjelzőt vagy látogatta meg a weboldalunkat.

Google Analytics

Ez a weboldal a Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA („Google“) által szolgáltatott Google Analytics nevű internetes elemzési szolgáltatást használja, a nyomós jogos érdek (weboldalhasználat-elemzés) jogalapján. Ehhez szerződéses adatkezelési szerződést kötöttünk a Google vállalattal. A weboldalunk elérésekor a szoftveren keresztül kapcsolat jön létre a Google szervereivel és az adatok a részben az Egyesült Államokban található Google-szerverekre továbbítódnak. A Google Analytics sütiket használ a weboldal látogatóira vonatkozó információk tárolására, valamint annak elemzésére, hogy látogató hogyan használja a weboldalt. Ez a weboldal az „IP-névtelenítés” funkciót használja. Ennek eredményeképpen az Ön IP-címét a Google az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás más szerződő államaiban lerövidíti, és ezáltal névteleníti. Csak kivételes esetekben fognak a Google Egyesült Államokban található szerverére teljes IP címet küldeni és azt ott lerövidíteni. A Google, állítása szerint, az összegyűjtött adatokat a weboldal használatának értékelésére, a weboldal tevékenységére vonatkozó jelentések összeállítására, valamint a weboldal tevékenységével és az internethasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására használja fel. A Google ezeket az információkat szükség esetén harmadik felek részére is továbbítja, amennyiben ezt jogszabály előírja, vagy ha ezeket az adatokat a Google nevében harmadik felek dolgozzák fel. A Google Analytics adatkezelésére vonatkozó részletes információk megtalálhatók a Google és Google Analytics oldalain.

A Google Analytics kikapcsolása

  • Ön megakadályozhatja adatainak gyűjtését a weboldalunkon, ha a a webböngészőben a „Do Not Track“ („Ne kövesse nyomon”) beállítást aktiválja. Weboldalunk figyelembe veszi a „Ne kövesse nyomon” jelet, amelyet a webböngésző minden weboldalnak elküld.
  • Ön általában minden weboldalon megakadályozhatja, hogy a Google Analytics gyűjtse az Ön adatait, ha letölti és telepíti az alábbi linken elérhető böngésző-bővítményt: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Instagram

Weboldalaink az Instagram-szolgáltatás funkcióit tartalmazzák. Ezeket a funkciókat az Instagram Inc. vállalat, 1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, Egyesült Államok szolgáltatja. Amikor Ön be van jelentkezve az Instagram fiókjába, az oldalaink tartalmát az Instagram-gombra kattintva a saját Instagram-profiljába linkelheti. Ez az Instagram számára lehetővé teszi, hogy az oldalaink meglátogatását az Ön felhasználói fiókjához társítsa. Ezúton hívjuk fel a figyelmet arra, hogy weboldal-szolgáltatóként nem kaptunk arra vonatkozó tájékoztatást, hogy az Instagram milyen adatokat továbbít, és azokat hogyan használja fel. A vonatkozó további információkért tekintse meg az Instagram adatvédelmi nyilatkozatát: http://instagram.com/about/legal/privacy

Facebook-pixel

Ez a weboldal a Facebook Pixelt, a Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Írország („Facebook”) webelemző szolgáltatását használja a nyomós jogos érdek (weboldalhasználat-elemzés) jogalapján. Ehhez szerződéses adatkezelési szerződést kötöttünk a Facebook vállalattal. Az adatokat részben az Egyesült Államokba továbbítják. Az adatok Egyesült Államokba történő továbbítása a Privacy Shields (adatvédelmi pajzs) rendelkezésein alapul. A weboldalunk elérésekor a szoftveren keresztül kapcsolat jön létre a Facebook szervereivel és az adatok a részben az Egyesült Államokban található Facebook-szerverekre továbbítódnak. A Facebook Pixel sütiket használ a weboldal látogatóira vonatkozó információk tárolására, valamint annak elemzésére, hogy látogató hogyan használja a weboldalt. A Facebook, állítása szerint, az összegyűjtött adatokat a weboldal használatának értékelésére, a weboldal tevékenységére vonatkozó jelentések összeállítására, valamint a weboldal tevékenységével és az internethasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására használja fel. A Facebook ezeket az információkat szükség esetén harmadik felek részére is továbbítja, amennyiben ezt jogszabály előírja, vagy ha ezeket az adatokat a Facebook nevében harmadik felek dolgozzák fel. A Facebook felhasználói adat-kezelésére vonatkozó részletes információkat Ön a Facebook adatkezelési nyilatkozatában találhatja meg.

Facebook Pixel letiltása

  • Ön megakadályozhatja adatainak gyűjtését a weboldalunkon, ha a a webböngészőben a „Do Not Track“ („Ne kövesse nyomon”) beállítást aktiválja. Weboldalunk figyelembe veszi a „Ne kövesse nyomon” jelet, amelyet a webböngésző minden weboldalnak elküld.

Megosztás gombok

Webhelyünk bizonyos weboldalain a tartalomnak a Facebook közösségi média platformon történő megosztására szolgáló gombok találhatók. A weboldal-látogatóink személyes adatainak védelme szempontjából a gombok ideálisan vannak beállítva, mivel az azok mögött található szkript (számítógépes program) nem gyűjt és nem kezel személyes adatokat. Weboldalunk azon látogatói, akik az oldalunkat meg szeretnék osztani, a gombokra kattintva a Facebook „Bejelentkezés” vagy „Megosztás” oldalára kerülnek át. Az oldal tartalmának megosztásához szükséges szkriptek csak ott töltődnek be. Ekkor a weboldal látogatójára már a Facebooknál elfogadott üzleti és adatvédelmi feltételek vonatkoznak. Erről Ön ezen az oldalon talál részletes információt.

Az Ön jogai

Személyes adataira vonatkozóan Önnek joga van a tájékoztatáshoz, a helyesbítéshez, az adathordozhatósághoz és személyes adatai kezelésének korlátozásához. Amennyiben az Ön személyes adatai kezelésének a jogalapja az Ön hozzájárulása vagy az Önnel kötött szerződés, Önnek joga van az adatok hordozhatóságához. Önnek joga van visszavonni a személyes adatai kezeléséhez adott hozzájárulást. A visszavonás nem érinti a személyes adatok kezelésének a visszavonásig érvényes jogszerűségét. Önnek jogában áll személyes adatainak direkt marketing célú kezelését megtiltani. Megtiltás esetén az Ön személyes adatait nem fogjuk tovább direkt marketing céljára felhasználni. A tájékoztatáshoz, helyesbítéshez, adathordozhatósághoz és személyes adatai kezelésének korlátozásához való jogát Ön a számunkra küldött email útján gyakorolhatja. Emellett jogában áll panaszt tenni a felügyeleti hatóságnál is (Österreichische Datenschutzbehörde, Wickenburggasse 8, 1080 Vienna, dsb@dsb.gv.at ).